четвъртък, декември 01, 2016

Кутията на Пандора

Автор: Фридрих Незнански
Издател: Атика
Година: 1992

Последните месеци на СССР. Икономиката вече е в колапс. Корупцията е извън всякакъв контрол а престъпността расте главоломно. Домораслите демократи на Елцин вдигат шум и дават вид като алтернатива на безидейната КПСС. Старата номенклатура не знае какво да прави, освен да се пробва да върне часовника към сталинската епоха чрез военен преврат, но е твърде некадърна за това.
Александрър Турецки и другарите му от прокуратурата и милицията отново са в центъра на събитията - привидно нелепа история с убийство на непознат бързо ескалира в разследване на няколко престъпни групи с членове сред органите за сигурност. Този път не успяват да разплетат възела навреме и преврата избухва, за да се самозадуши за 2 дни. Все пак успяват да попречат на шайката малоумни номенклатурчици в опита да се докопат до пълен контрол над ядрения арсенал.

Харесах:
В писмата си все питаш какво да донесеш. Въпреки победата на нашите демократи тук направо няма нищо за ядене. Ако вземеш една щафета салам, ще ти бъдем много благодарни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар