петък, август 17, 2018

Не се отказвай

Автор: Харлан Коубън
Издател: Колибри
Година: 2018

Още една книга в същия северозападен ъгъл на САЩ, където Коубън разказва историите си. Отново се мяркат Майрън Болитар и други персонажи от предни книги. Пак е спазена традицията герои в романа да носят имената на донори в благотворителни инициативи по избор на Коубън.
Полицай в Ню Джързи е загубил преди 15 години своя брат близнак в злополука с влак и в същата нощ изчезва безаследно голямата му ученическа любов. Сега отпечатаците ѝ са се появили на местопрестъпление, при което е убит друг полицай - техен съученик от гимназията. Тази случка се оказва камъчето по сипея и фактите за онази нощ сапочват да се появяват от различни гледни точки. Както и още един труп на съученик. И нелегална операция на федералното правителство лед 11 септември 2001. И хора, които много държат всички стари истории да останат погребани, дори и в пресни гробове.
Книгата има само един проблем - написана е с схемата на други романи на Коубън. Не че е лоша, но просто до края очаквах развръзката да съдържа поне две пресичащи се, но разлини различни истории. Познах.

Харесах:
Тези възрастни мъже, особено наскоро разведените, понякога умираха от желание да докажат, че още го могат дори ако никога не са го можели.
Особено ако никога не са го можели.
***
парите носят време и свобода, които са далеч по-осезаеми от щастието

Няма коментари:

Публикуване на коментар