вторник, ноември 06, 2012

Трафик

Автор: Майкъл Конъли
Издател: Атика
Година: 1995


Втора среща с Майкъл Конъли. По-добра книга, по-обсебваща атмосфера.
Хари Бош продължава да е отчайващо самотен,в полицията бюрократите продължават да не го харесват, а светът наоколо е все така гаден. Между Коледа и Нова година се появява труп на самоубило се ченге. Но нещо в историята привлича нездравословното желание на Бош да рови, а после и да дълбае до дъно. И труповете се увеличават, а следите водят към Мексико и поредния наркобарон, захранващ гринговците под носа на DEA. Само дето и федералните не са чак толкова заспали, просто чакат своя момент и появата на Бош е камъчето по сипея от куршуми, трупове и отговори.
Загадката беше добра, чак до края не се усетих накъде ще избие историята. Обаче ако започна веднага следващата, ще е само за да разбера дали Конъли ще позволи на Бош да е щастлив поне за малко.

Харесах:
затворът бе в центърът на града и представляваше четири етажа шум, омраза и насилие
***
беше тромбонист в оркестър, маршируващ в някакъв друг свят
***
Като изучаваме миналото, научаваме бъдещето.
***
Едно доверие е взаимно. Същото важи и за липсата на доверие.

4 коментара:

  1. Гледам, че и ти си ги започнал хронологически и се надявам да ти харесат поне колкото на мен.:) Не знам как стана, но на мен поредицата за Хари Бош много бързо ми легна на сърце и не оставя там особено много място за други съвременни криминалета.:)
    Enjoy!

    ОтговорИзтриване
  2. Хубави са, но за сега предпочитам Чарли Паркър на Джон Конъли. ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Да го пробвам тогава? Препоръчай някоя за старт.:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ами карай и тук хронологично, почваш с "Всяко мъртво нещо". За мен най-добрата е "Черният ангел", но и другите не са за пропускане.

    ОтговорИзтриване