събота, ноември 01, 2014

Завръщането на Хамелеона

Автор: Крис Картър
Издател: Ера
Година: 2009

Доста добър трилър, но авторът е допуснал обичайната грешка на първата книга в поредица - героят е твърде добър, за да е истински, а действието е прекалено мелодраматично, за да е оригинално.
Неуловим и исключително садистичен убиец трепе хора в Лос Анджелис. Най-способният тандем детективи неуморно работят по случая, но няма за какво да се заловят. Един ден случайно залавят педофил-религиозен фанатик с улики в багажника и готовност за самопризнание. Случаят е приключен въпреки убеждението на по-младия детектив, че това не е убиеца. Скоро след това при злополука с яхта загива другият партньор. Животът продължава - новобранец замества покойника, а първият случай е нова жертва на серийния убиец. Колелото се завърта оново, труповете се редят, появяват се фалшиви следи и странични убийства за разплитане. А убиецът все повече заприличва на Пъзела от филмовата поредица Saw. Развръзката беше леко дразнеща - авторът информира читателя за намерена връзка, но не благоволява да каже каква, за да се получи драматично клиширана развръзка.
Въпреки недостатъците поредицата ме заинтересува и ще видя как е втората. Има потенциал да се развие в доста добра серия трилъри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар