неделя, септември 17, 2017

Обвинението

Автор: Патриша Корнуел
Издател: Бард
Година: 2001

Историята продължава веднага след развръзката във "Френски акцент".
Кей Скарпета е със счупена ръка и шок от сблъсъка с Върколака Шандон. По-лошото е, че е заподозряна за едно от убийствата му. Прокуратурата на Вирджиния е събрала специално съдебно жури, което да прецени дали да ѝ бъдат повдигнати обвинения. Някой в органите на реда манипулира разследването. От Ню Йорк пристига известна прокурорка, която да поеме случаят с Върколака, защото той е извършил първото си убийство на американска територия в град Ню Йорк. Освен това ще бъде и и специален прокурор на обвинението срещу Скарпета.
В разследването изплуват подробности около смъртта на Бенсън - пенсионирания агент на ФБР и партньор на Кей Скарпета. Той наистина е убит от двойка психопати, но всъщност могъщият престъпен клан Шандон го е елиминирал от пътя си.
Книгата е преломна - д-р Скарпета напуска поста си на главен съдебен лекар на щата Вирджиния, племеницата ѝ Луси напуска Службата за контрол на алкохол, тютюн и оръжия. На дневен ред е детективска агенция "Последен пристан" - частна служба за разследвания. В следващата книга ще е бойното кръщене на новата организация в поредния/последния сблъсък с клана Шандон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар