сряда, юни 08, 2011

Книгата на имената

Автор: Джил Грегъри & Карен Тинтори
Издател: ИнфоДАР
Година: 2007

Взех от разпродажбата на щанда на ИнфоДАР този трилър заради смътната надежда де е някакъв по-кратък и по-лек вариант на идеята от Книгата на всички часове на Хал Дънкан.
За съжаление беше поредната клиширана история (за разнообразие - базирана по смешен начин на фрагменти от Тората и Кабала), в която старинна секта иска да унищожи света (в случая - избивайки 36-те праведници, чийто живот поддържа съществуването на света), а един избран свише проферсор по политически науки и израелска археоложка с връзки в Мосад ги разпердушинват. Въпреки претенциите на авторите действията на сектата са на ниво провинциална борческа бригада от началото на '90-те, а противниците има са толкова зле, че бият с гол от засада в добавеното време при шанс 1:1 000 000 (тая работа с реморализацията на високопоставени злодей в развръзката е изтъркана от употреба още преди 100 години).
Чете се много бързо, но не си струва загубата на време.

5 коментара:

  1. Кълна се много ме озадачава как точно си избираш книгите. Няма никаква логика в избора ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Е, докога ще разчиташ на случайността и съдбата, избирайки банални заглавия с банални анотации? Напоследък не съм видял да си прочел свестен трилър - все някакви банални шитове. Но усърдно продължаваш да ги дъвчеш.
    Мазохист!
    И фен-на-тъпи-трилъри! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Както знаеш - не съм много умен, но за сметка на това съм доста упорит. :Р
    И ен си прав - "Птичарят" беше изненадващо добър.

    ОтговорИзтриване