неделя, декември 13, 2009

Жътварите

Автор: Джон Конъли
Издател: Прозорец
Година: 2009

Това е май първия чисто екшън роман на Конъли - липсват препратките към сенките и Злото, историята е за наемни убийци, престъпници и безименен служител в малко известна държавна агенция. Освен това са разменени ролите - главния герой е Луис, а Чарли Паркър е само в поддържащ персонаж. Много наподобяваше романите на Дейвид Морел - обичайните игри отвъд ръба на закона, убийци със собствено мнение, богати бандити, изобщо добре познатото, макар че братята Фулси както винаги внасят колорит в действието.
Честно казано, беше прекалено шаблонна история и не ме впечатли особено. Очаквам роман за Чарли Паркър и сблъсъците му с несъвсем естественото Зло.

Харесах:
Василий беше песимист или по-скоро реалист - шефът му не можеше да реши кое по-точно.
***
мязал на дебел Купидон от бедняшка честитка за свети Валентин
***
Да се сражаваш за религия за мнозина е въпрос на чест... Сама тя не им е толкова скъпа, по-важното е какво могат да вършат в нейно име.
***
човек трябва да чуе и шума, за да оцени тишината

2 коментара:

  1. Ханко: Честно казано и аз съм разочарован... Мислех, че ще е нещо изпипано... елементарен екшън... При това с калпава композиция - въвеждащата част е някъде до 120 стр. Плюс това едни теоритизации....

    ОтговорИзтриване
  2. "Василий беше песимист или по-скоро реалист - шефът му не можеше да реши кое по-точно."
    Не съм я чела тази книжка, но цитатът ме подсети за следното: Според последните теории световната криза е предизвикана от оптимистите и техните приповдигнати очаквания. А обратното на оптимизъм не било песимизъм, а реализъм :) Поздрави.

    ОтговорИзтриване