събота, ноември 10, 2012

Блондинка в бетона

Автор: Майкъл Конъли
Издател: Атика
Година: 1995

 Всяка следваща книга е с по-добра загадка от предходната. За сметка на това избледнява та безнадеждно-циничната атмосфера от "Черното ехо".
Хари Бош е върнат 4 години назад, към разследването на сериен убиец на проститутки наречен Майстора на кукли, завършено с един смъртоносен изстрел. Тече дело срещу Бош и полицията на Лос Анджелис, семейството на убиеца ги обвинява в нарушение на процедурите, законите и Конституцията. По-лошото е, че на сцената се появява Последователя, втори сериен убиец, имитиращ начина на действие на Майстора, останал незабелязан по-време на предното разследване и след това действал необезпокояван сред проституиращите порноактриси. Появява се и един труп, въпросът е кога ще се появят и другите. А Бош трябва да разкрие някой, който е на една ръка от него и знае всичко.
Поредицата е много, много обсебваща.

Харесах:
Приличаше на увехнала ягода. Беше жена, която би сторила всичко по всяко време, на всяко място само за да може се нахрани.
***
Беше жестока към него, но кой знае защо тя му харесваше. Може би заради упоритостта, заради яростта ѝ, макар и погрешно насочена, но чистосърдечна.
***
Ако системата се отклони от легалните начини за раздаване на правосъдие, кой друг би пострадал най-вече? Невинните.

1 коментар:

  1. Заглавието е доста обещаващо, но така и не мога да разбера от къде идва тази слава на блондинките че са малко по тъпички от останалите. Радвам се че ни пишете за тази книга.Винаги когато става въпроса разкритието на някое убийство и убиец книгата е интересна и заплетена, стига всеки един автор да знае как да захване вниманието на читателите си .Извадените цитата са хубави.Това с увехналата ягода е забавно.

    ОтговорИзтриване