понеделник, октомври 16, 2017

Време на мъчения

Автор: Джон Номъли
Издател: Прозорец
Година: 2017

Историята на Чарли Паркър се  завръща по-близо до основната си нишка - сблъсъкът със Злото.
Списъкът с имена, намерен вразбития самолет сред северните гори осигурява на Паркър разменна монета в отношенията му със специалния отдел на ФБР, а и мишени извън категорията на "нормалните" злодеи.
И отново историята го намира сама - бивш затворник, осъден за педофилия, привлича интереса на Паркър. Следата води към забутан район на щата Западна Вирджиния, където от векове съществува Отрезът - затворена комуна с много лоша слава сред съседите си. Предполага се, че нейни членове се занимават с престъпления, но са достатъчно умни да ги ивършват надалече и да не привличат внимание на щатско и федерално ниво. А в сърцето на общността е Мъртвия крал и тук вече се включва Паркър с екипа си.
В едншпилът последният водач на Отрезът отвлече Сам - живата дъщеря на Чарли Паркър. Голяма грешка, защото тя е създание, от което се плаши дори и мъртвата ѝ сестра.

Много добра книга, но все пак си остава на ниво патрулен сблъсък преди генералното сражение.

Харесах:
В крайна сметка истината не е важна. Важното е какво могат да докажат и какво аз мога да докажа или опровергая на свой ред. Ако тяхното доказателство е по-добро от моето, губя и клиента ми също губи.
***
Собствените вещи обаче имаха огромно значение, ако си спомняш времето, когато не си имал нищо. В крайна сметка човек трябва да се радва на определено благосъстояние и привилегии, за да може да избере да не притежава нищо.
***
Четирите възрасти на човека според Уилямсън бяха Объркването, Гневът, Самодоволствотои Недоволството, но беше важно да следват правилния ред.
***
Номерът беше да се научиш да различаваш случайното от умишленото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар