неделя, юни 10, 2012

Смъртта на Ахил

Автор: Борис Акунин
Издател: Еднорог
Година: 2003

Най-дългия роман за Ераст Фандорин до сега. И пак се различава по формат от предните - една част от книгата е разследване през неговите очи, друга - ретроспекция на живота на противника му и чак в последната глава двете линии се събират за развръзката.
Също така този роман е с най-засукана интрига. Всичко започва като едно разследване на смъртта на Белия генерал (познайник на Фандорин от "Турски гамбит"), превърнало се в шпионска история, в крупно криминално престъпление, в политически заговор и държавна измяна. Имаше от всичко - патетични руски офицери от XIX век, московски бандити, корумпирани чиновници, заговорничеща аристокрация, некадърен германски резидент, професионален "чистач" и няколко броя фатални жени от различен калибър.
Продължавам да харесвам поредицата, но липсва свежестта на първата книга.

Харесах:
всяка нормална жена, току-що отпратила един гост и очакваща друг, няма да хукне към прозореца, а към огледалото
***
Лесно е да се каже - трябва. Но как?
***
Продажност наполовина е просто самозалъгване.

3 коментара:

  1. Току що дочетох Извънкласно четене!Акунин е уникален , смях се от душа! Остана ми само още една преведена на български-ще си я пазя за десерт.

    ОтговорИзтриване
  2. Току що дочетох Извънкласно четене!Акунин е уникален , смях се от душа! Остана ми само още една преведена на български-ще си я пазя за десерт.

    ОтговорИзтриване
  3. тази на мен не ми хареса, Копо... "Коронация", "Коронация"!!!!

    знам, че така вдигам летвата, но все пак ;)

    alvin

    ОтговорИзтриване