понеделник, април 08, 2013

Блудна луна

Автор: Майкъл Конъли
Издател: Бард
Година: 1998

Имах чувството, че чета Дийн Кунц. За пръв път в книга на Конъли се разказва и от гледната точка на злодея. При това класически убиец-психопат.
Иначе - още една книга в света на Хари Бош. С някои от героите той се среща в други романи, в някои споменати мимоходом събития е деен участник.
Тази история е за професионалната крадла Каси Блек. Излежала частично присъда и пусната условно, тя привидно се интегрира като почтен гражданин. Всъщност - следи дъщеря си, която е дала за осиновяване. Водена от леко налудничавата мечта за бягство с нея в измислен рай, Каси се наема да извърши още един удар. Наистина последен.
Проблемът е, че попада в епицентъра на двойни игри и измами, завъртени от шефа на едно казино и неговия наемник за мокри поръчки. И труповете почват да падат, та чак до самия финал.
Като се замисля, май от всички книги тази най-много подхожда на сценарий за холивудски трилър. Второразреден.

Харесах:
Нарочно беше сбъркала името му, просто за да види дали ще я поправи. Това говореше, че е сериозен и егоцентричен, добро съчетание, когато става дума за продажбата и покупката на сериозни коли, рожба на човешкото его.
***
Но се чувстваше като момченце, застанало пред коледната елха с дълга пръчка. Трябваше да провери дали стъклените топки наистина са толкова крехки.

4 коментара:

  1. Брех, не знаех, че Майкъл Конъли има толкова много книги, докато не ги следях в блога ти :-P

    ОтговорИзтриване
  2. Пише се, между другото, Дийн Кунц. Само отбелязвам, нищо повече. Иначе продължавай с рецензиите, въпреки че са доста критични. Може би, това им е интересното. ;)

    ОтговорИзтриване