четвъртък, ноември 21, 2013

Хладнокръвно отмъщение

Автор: Дъглас Престън & Линкълн Чайлд
Издател: Ергон
Година: 2011

Историята продължава директно от края на "Трескави сънища". Пендъргаст охотно влиза в капана, поставен от зет му и този път за малко наистина да бъде убит. Все пак Главният герой е неприкосновена личност и действието отново се превръща в преследване и измама. Точно когато Пендъргаст се сякаш приближи достатъчно, за да успее накрая изцеди истината от зет си, дойдоха ТЕ.
Потресаващо, но ТЕ са Нацисти! Изпълзяли от Бразилия, прикривали се в стария германски квартал на Ню Йорк, богати, зли и некадърни както винаги. След няколко размени на засади, Пендъргаст остана прецакан: пред очите му току-що появилата се отново съпруга бе отвлечена, зет му - застрелян, шофьорът-помощник Проктър също бе гръмнат, а и самия специален агент получи още една дупка.
Ключът за следващия том е в едно момиче (второстепенна героиня от "Натюрморт с гарвани"), която следва в Ню Йорк на издръжка на Пендъргаст и не устоява на изкушението да се забърка в историята. Откривайки стара бърлога на нацистите, тя се натъкна на купчина недоунищожени документи. Явно това ще е нишката, която ще разплита Пендъргаст в следващия том.


Харесах:
Този тип се превръщаше от неприятност в проблем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар