четвъртък, декември 21, 2017

Спящата кукла

Автор: Джефри Дивър
Издател: Ера
Година: 2007

Преди всреме попаднах на втората книга за Катрин Данс. Сега прочетох първата и продължавам да не съм много впечатлен от поредицата. Дивър е майстор, но историите му за Линкълн Раймс и Амелия Сакс са доста по-добри.
Специалистката по кинесика (език на тялото) Катреин Данс работи за Калифорнийското бюро за разследване (КБР) - щатската криминална служба. Специалист по разпитите на заподозряни и свидетели, тя се занимава с най-тежките случаи. Един от тях ново разследване на старо убийство. Заподозрян е осъден убиец, докаран за разпит. Рутинната процедура се превръща в зрелищно бягство, придружено от палеж и няколко убийства. След това всичко тръгва на високи обороти: Данс и екипът ѝ получават подкрепление от агент на ФБР и трябва едновременно да ровят в събития отпреди 8 години, отпреди няколко седмици и случващо се в момента, за да спрат социопата.
Историята беше добра, с няколко обрата извън очакванията. Лошото е твърде дългите незначителни разговори и излишното задълбаване в личния живот на Данс.

Харесах:
през годините винаги се беше удивлявал как хората забравят здравата логика и чувството си за самосахранение, как сляпо вярваха в онова, което си мислеха, че искат

Няма коментари:

Публикуване на коментар