неделя, август 12, 2018

Сърцето ти принадлежи на мен

Автор: Дийн Кунц
Издател: Колибри
Година: 2009

Още една безлична книга на Кунц. В 2/3 не се случва нищо, историята е сбутана в останалите 100 страници.
Интернет предприемач се наслаждажа на живота - в средата на 30-те е милиардер, има всичко, остава му само да навие една красива жена да се омъжи за него. Докати един ден се оказва, че сърцето му е повредено и му остава около година. Следват параноя, разследване на възможно отравяне, видения, смяна на лекуващите лекари без предупреждение...
Няколко години по-късно вече е свикнал с трансплантираното му сърце. Не е свикнал с разпадналия се живот. Любимата жена се е отдръпнала надалече, радостта от живота липсва, а неизвестна му жена го тероризира. Ключът е в трансплантацията, извършена в китайска клиника. Донорът е била затворничка от сектата Фалун гонг, транжирана за резерни части на партийни величия и свръхбогати клиенти. Близначката ѝ е агент на безименна китайска служба, дезертирала в името на отмъщението. Което всъщност няма да промени нищо за никого.
В епилога има среща за представяне на преродения герой - общ работник в църковно сиропиталище за деца с увреждания. Беден, честен и щастлив. А някогашната му любов отпътува към залеза в класически черно-бял ракурс.

Харесах:
Светът е пълен със зло и това е факт. Съобразяването на поведението ни с това обстоятелство ни прави реалисти, а не параноици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар