понеделник, май 19, 2014

Сребърният сън

Автор: Нийл Геймън & Майкъл Рийвс
Издател: PRO Book
Година: 2014

Продължението на "МеждуСвят"  с нищо не изненадва. Стилът на разказа се придържа към нивото на детска анимация и е все така много лесен и приятен за четене.
Отново главният герой е Джоуи Харкър, отново се забърква в опасни до безизходност приключения. При поредното спасяване на Бродещ, Джоу се сдобива с нещо небивало - момиченсце, което има необикновенни умения и подобно на него и параинкарнациите му може да се движи сред световете. Библиотечната проверка води към тайнствена организация с инициали ВС. Зад тях стои Времевата Стража - различна и по своему по-могъща група, бореща се с техматурзите (създания, желаещи да пренаредят Вселената по свой вкус и имащи силата да ги направят). В същото време МеждуСвят и Бродещите попадат в капан, заложен им с общи усилия от МАГ и Бинарните.
Съгласно правилата единствено Джоуи е извън капана, усвоил е нови умения и в следващия том ще спаси всички и всичко. Освен ако и Геймън не вземе да се включи в писането.

Харесах:
приличаше на мен такъв, какъвто ще бъда няколко десетилетия, след няколко войни, шепа лични трагедии и една-две реконструктивни операции
***
приличаше на експлодираща дъга

Няма коментари:

Публикуване на коментар