събота, май 26, 2018

Игра на духове

Автор: Джон Конъли
Издател: Прозорец
Година: 2018

Чарли Паркър продължава сложната си връзка с агент Рос от ФБР. Все така отказва да му предостави пълния списъкм намерен в разбития самолет, но пък проема задачата да издири изчезнал частен детектив, въпреки че агента не разкрива защо не желае да пусне полицията в разследването.
Частният детектив от години е събирал информация за Братята - бандитска секта от XIX век, унищожена в укреплението в Капстед от местна милиция и редовна армия. Според оскъдната информация, водачът им е сключил пакт с падналия ангел Белиал, който ще закриля неговия и на потомците му духове, за да не се изправят пред божието правосъдия. В замяна изисква потомците да продължат да убиват в негова чест. Подобно на Отрезът от предната книга, Братята са добре прикрити в наше време. Неколцина социопати сред тях се грижат семейната сделка да остане влидна, а част от жените са надарени със силата да виждат духове.
За тяхна зла участ, намесата на Паркър, подкрепян както винаги от Луис и Ейнджъл, привлича и Колекционера/Кушиел. Този път Паркър дори е готов да сподели голяма част от информацията с полицията, така че труповете бяха по-малко от обичайното, за сметка на множество арести.
Сам, дъщерята на Паркър, е привлякла вниманието на Рос. Мъртвата му дъщеря Дженифър все така обикаля наоколо, за да им помага. Малко нелепо, но Колекционера/Кушиел загина в сблъсък с Братята. А Паркър е все така далече от разкриването на личността стояща зад издирването на Погребания бог.

Харесах:
Когато си прецакан, си прецакан. Но ако някой те прецаква и ти се усмихва, тогава си наистина прецакан.
***
Безпощаден и жесток са различни неща.
***
по негови впечатления всички навсякъде искаха да бъдат някъде другаде и бяха готови да си платят за това

Няма коментари:

Публикуване на коментар