понеделник, май 21, 2018

Шадоу стрийт 777

Автор: Дийн Кунц
Издател: Колибри
Година: 2014

Още една много слаба книга на Дийн Кунц. Пак предъвкване на стари теми без никакво желание.
Старо имение е превърнато в жилищна кооперация, населена с най-различни заможни хора. Проблемът е, че веднъж на 38 години в сградата се случва нещо зловещо - загива или изчезват безследно обитаели. Сега е поредния момент за трагедия. До тук беше добрата част. После всички обитатели (някои се появиха на полето направо след средата на романа) се озоваха в не чак толкова далечната 2049та, където ги нападнаха създания тип Пришълец под контрола на нанороботи. един от обитателите е поредния гениален учен с добри намерения, които ще доведат ада на Земята. Само че здравите сили в лицето на бивш морски пехотинец му теглиха куршума овреме. Хип-хип-айденемашенужда.
Считам "Лицето на страха" за една от най-добрите кратки книги на Кунц, но тази дори не я приближава. Героите бяха по-плоски от тапетите, действието - по-тъпо и от епизд на Стар трек. Дори и превода е кофти.

Харесах:
когато вероятността прерастнеше във възможност

1 коментар:

  1. Дийн Кунц има наистина много точни попадения. Но съм му чел и такива тъпотии, дто никъде ги няма. За момента съм го оставил на много заааден план.

    ОтговорИзтриване