сряда, май 03, 2017

Тайната история на Туин Пийкс

Автор: Марк Фрост
Издател: Бард
Година: 2017

Малко неочаквана книга, дори и като за Марк Фрост.
Фабулата е построена като разследване ан ФБР, наредено от стария познайник Гордън Коул и извършено от непознат за сега агент на бюрото. Обект на разследването е загадъчно досие, обхващащо събития от почти 200 години в американския северозапад.
Първата част е относно експедиция далеч на запад след обявяването на независимостта на САЩ. Преплитат се се шпионаж, масони, индианци, неясни феномени и езотерика.
Втората част е свързана с проектите за изучаване на НЛО на военните след Втората световна. Изледване, прикриване, фалшифициране, заплахи и саботажи. Участват дори и Ричард Никсън и Л. Рон Хабърд.
Третата част е Туин Пийкс. Ретроспекция на основаването и развитието на градчето. Историята на героите от сериала се преплита частично с тази от предходната част.
Заключението явно ще е в новия сезон. За сега очаквам ФБР да изпрати в Туин Пийкс агентите Мълдър и Скъли.

Много добре изработена книга като печат и подвързия. Снимки, фотокопия, рисунки - "досието" е изработено и преведено много добре.

Харесах:
загадката ражда почуда, почудатаводи до любопитство, а любопитството е основата на желанието ни да разберем кои и какво сме всъщност

Няма коментари:

Публикуване на коментар